Répondre

Donnez un titre � votre liste :

On a parl d'eux dans la presse flamande (HLN)

Extrait de "Het laatste nieuws regio ring Brussel" (Merci à Albert Sikkens pour le "tuyau")

Brusselse clubs varen zich in de kijker

BK RIVIERAFDALING Kajakken

De Brusselse kajakclubs RBKC en CRBK kunnen het goed met elkaar vinden. Serge Guban leidt er de jeugdwerking in goede banen. Zo boekten beide clubs schitterende prestaties op het BK rivierafdaling 'sprint' (korte afstand) en 'classic' (lange afstand) op de Ourthe bij Luik. Clemence Hulpiau (RBKC) pakte de titel sprint bij de beloften en ook de lange afstand.

Bij de juniores vrouwen ging de sprint naar Lea Guban (CRBK) en de classic naar Joke Plas (Neerpelt). Winst bij de jeugd meisjes volgde voor Emeline Smets (RBKC) en Aukje Mareel. Jorinde Vandersypen (Mechelen) won de sprint voor clubgenote Myrthe Leboy.

Bij de juniores mannen ging de sprinttitel naar Gabriel De Coster (Mechelen) en de classic naar Alban Duvivier (CRBK). De 22-jarige internationaal varende Mechelaar Bram Sikkens veroverde beide titels bij de senioren. Hij is helemaal hersteld van een zware schouderblessure, die hij opliep op het WK U23 in Oostenrijk.

Overigens won KCC Mechelen 32 medailles waarvan 18 gouden. Belofte Tjorben Godeau en jongeren Jules Van Nieuwenhove, Tristan Meersmans en Fedor Godeau stonden op het hoogste podium. (PLG